שחרור, הצלה, הצלחה ושלום – NATIV Magazine

שחרור, הצלה, הצלחה ושלום

(איור: ליאב צברי)
(איור: ליאב צברי)

גאולה

גאולה היא שחרור והצלה, מימוש ייעודם של אדם ואומה והתגברות על דיכוי מכל סוג שהוא. מקורו של רעיון הגאולה ביהדות הוא בחזון של נביאי ישראל על “קץ הימים” הממשמש ובא, שיביא להצלתו והצלחתו של עם ישראל ולשלום בכל העולם.

“בעקבות חורבן בית המקדש הראשון והשני הפכה הגאולה הלאומית למוקד של מושג הגאולה”, אומר מיכאל שקולניק, מורה בכיתות הגיור של נתיב. המושג קיבל פירוש חילוני על ידי התנועה הציונית בדרכים מדיניות ומעשיות, ששיאם בהקמת מדינת ישראל. הצירוף “גאולת קרקע” שימש במפעל הציוני לתיאור רכישת אדמות בארץ ישראל.

הגאולה עוברת כחוט השני בתרבות ישראל. היא נוכחת בברכות – “גאולה”, הברכה השביעית בתפילת שמונה עשרה הנאמרת בימי חול, קוראת ל”אל גואל חזק” (“ראה נא בעוניינו וריבה ריבנו וגאלנו מהרה גאולה שלמה)”. היא מופיעה באזכורי חירות בתורה שבעל פה (“מצה – על שום שנגאלו אבותינו במצרים”, פסחים י, ה). היא עולה בכתביהם של ביאליק, ברנר, טשרניחובסקי ומשוררים וסופרים אחרים בני דור התחייה (“דור אחרון לשעבוד וראשון לגאולה אנחנו”, ביאליק, “מתי מדבר”) ובאה לידי ביטוי גם במוזיקה פופולרית (למשל “קול דודי” של ישי ריבו ו“המלך” של שי צברי).

 

כתבות קשורות


להמשך התהליך ולקבלת מידע נוסף אנא מלאו את פרטיכם ואנו נשמח לחזור אליכם

התכנית מיועדת לאזרחי ישראל ותושבי קבע
NATIV Magazine
NATIV Magazine
NATIV Magazine