“עצמאות אמיתית היא להיות נאמנה למי שאת”
זה קרה לפני ימים ספורים. תמר מלמד התבקשה לעצב את חדר הזיכרון בבית הספר שבו היא מלמדת לקראת טקס יום השואה. “היה לי מאוד טבעי לכתוב בגדול על הקירות ‘שמע ישראל’ ואת המילים ‘אני מאמין באמונה שלמה'”, היא מספרת. “אני אומרת את האמת שלי ולא מעבר לזה. בסוף אותו יום פגשתי במקרה את אחד מתלמידי כיתה י’ בבית הספר. הוא ניגש אליי והודה לי על יום מלא בערך ועניין. זו עוד הוכחה לכך שכאשר אתה כן ואמיתי עם עצמך, האחרים רואים ומרגישים את זה במלוא העוצמה”.
את מה שהרגישה בראשית דרכה במוסד החינוכי, זנחה לטובת האמת הפנימית המוצקה שלה. “כיוון שמדובר במוסד לא דתי, היה לי חשש מאוד גדול שיתפסו אותי כמי שמטיפה לאורח חיים דתי. הדבר התחזק אפילו יותר מפני שמוניתי למחנכת כיתה, ובאסיפת ההורים לפני תחילת שנת הלימודים היה לי חשש גדול מפני מה שההורים יגידו, איך נכון להציג את הדברים וכולי. הרגשתי עצורה ומאוד רחוקה ממי שאני וממה שאני באמת”, היא נזכרת.
באותה שנה תמר השתתפה בכנס שעסק בנושא השליחות. “הדברים שנאמרו באותו כנס שינו את תפיסת העולם שלי מקצה לקצה. נאמר שם שכאשר אדם הוא שליח, עליו פשוט לומר את האמת שלו וכל יתר האנשים יראו דרכה, יבינו אותה ויתחברו אליה”, היא מספרת. “האמירה הזו הייתה כל כך משמעותית עבורי, כיוון שפתאום הבנתי שאני פשוט אומרת את האמת שלי בצורה הכי פשוטה וגלויה, בלי לחשוב מה יהיה האפקט שלה אצל אחרים. ברגע אחד הרגשתי בת חורין, הרגשתי נוח להיות מי שאני, להגיד את הדברים כמו שאני חושבת, בלי להתנצל. זו הייתה הרגשה אדירה של חירות נפשית ומחשבתית שהולכת איתי מאז ועד היום”.
“גם בכל הנוגע להליכי הגיור, אני אומרת את הדברים כפשוטם”, מסכמת מלמד. “אני כמובן מתפללת שהקב”ה ישים בפי מילים טובות אשר לא יפגעו או יגרמו אי נוחות לאיש, אבל אני מרגישה שלמה עם הדרך שלי. בקורסים של נתיב, כמו ביום יום, אני חיה בתחושה שכאשר אדם אומר את האמת שלו, אנשים פשוט נדבקים בזה. התפיסה הזו מוכיחה את עצמה מחדש פעם אחר פעם. זו העצמאות האמיתית”.