מים טובים – NATIV Magazine

מים טובים

 

(איור: ליאב צברי)

טוהרה

טוהרה היא ניקיון פיזי ורוחני, ההפך מטומאה. היטהרות נעשית באמצעות טבילה במים, או בשפת התורה “רחיצה”. המשנה (חיבור הלכתי מהמאה השנייה לספירה) מקדישה סדר שלם לטוהרה (“סדר טהרות”), ולכן טקס הטבילה תופס מקום מרכזי ביהדות.

“הטבילה צריכה להיות במים טבעיים ואסור שיהיה דבר שיחצוץ בין הגוף למים”, מסביר אשר טרגין, מורה בכיתות ההכנה לגיור של נתיב. “היא מהווה מעין לידה מחדש – בדומה לתינוק שעטוף כולו, ללא חציצה, במים הטבעיים של רחם אמו”. כל מאגר מים פתוח הניזון ממי גשמים, כמו ים, אגם או מעיין, יכול לשמש מקווה טוהרה, אך כיום הטבילות נעשות בעיקר במקוואות סגורים שנבנו על פי כללים הלכתיים ושומרים על סטנדרטים של ניקיון ובריאות.

ההלכה מורה בין השאר על טבילה של כלה לפני הנישואים ושל נשים בתום המחזור החודשי. גברים נוהגים לטבול במקווה לפני ראש השנה, יום כיפור ושלושת הרגלים (פסח, שבועות וסוכות), ובקהילות מסוימות, בעיקר חסידיות, טבילת טוהרה נפוצה אצל גברים מדי בוקר.

בתהליך הגיור חייבים בטבילה גם גברים וגם נשים. זהו הטקס האחרון בתהליך. המתגיירים אומרים בו מספר משפטים המבטאים קבלת מצוות ומברכים: “ברוך אתה ה’, אלוהינו מלך העולם, אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על הטבילה”.

 

 

 

כתבות קשורות


להמשך התהליך ולקבלת מידע נוסף אנא מלאו את פרטיכם ואנו נשמח לחזור אליכם

התכנית מיועדת לאזרחי ישראל ותושבי קבע
NATIV Magazine
NATIV Magazine
NATIV Magazine